Sanelli-knivarna är utvecklade för professionellt bruk och du kan därför se dessa högklassiga knivar i proffskök och hos sådana som handskas med fisk i sitt arbete. Nu också för vanliga konsumenter till vettigt pris!I utvecklingen av Sanelli Premana Professional -knivarna har man särskilt beaktat säkerhet, pålitlighet och hygien. Coltellerie Sanelli S.p.A. utvecklade sin egen Premana Professional -knivserie genom att analysera och lösa varje problem förknippat med yrkesmännens dagliga arbete. Sanelli-knivarna har tillverkats i Italien, i 150 år redan! Sanelli-köksknivarna är förpackade i bruna pappskydd. Sanelli Premana Professional -knivarna är patentskyddade i Europa och USA.Blad:• Hålls vasst• God flexibilitet• Skär effektivt• Lång hållbarhet• Ypperlig slipmånSkaft:• Unik, ergonomisk formgivning som gör att handen tröttnar märkbart mindre• Mjukt och strävt material som gör skaftet säkert• Skaftets material är giftfritt och uppfyller EU:s livsmedelsstandarder• Skaftet håller stora och plötsliga temperaturväxlingar, -40 °C - + 150 °C• Skaftet är balanserat i förhållande till bladet• Skaftets gröna färg känns lätt igen på arbetsbordet – bättre säkerhetAnvändning:• Varje kniv har sitt eget användningsändamål, så använd kniven endast för det. • Akta dig för att använda kniven på hårda ytmaterial, såsom granit, keramik o.d.• Knivarna är av välvässat kolstål. De kan också slipas supervassa om och om igen.Rengöring:• Knivarna kan diskas i maskin. Ta ut knivarna ur maskinen genast då diskprogrammet är slut och torka dem omsorgsfullt.• Vid handdisk (rekommenderas), se till att inte matrester eller annan smuts blir kvar i fogen mellan skaft och blad. Vässning och underhåll:• Den “skruv” som bildas i bladet avlägsnas med skärpstål.• Bladet kan slipas t.ex. med brynsten.Made in Italy.