Senaste inläggen

Detta ska du tänka på som flugfiske nybörjare
  • 25 Aug, 2023

Är du nybörjare flugfiske och vill veta vad du behöver för att komma igång? Det behöver inte vara så svårt som du kanske kan tro. Det kan se svårt ut när du tittar utifrån men det behövs bara lite träning för att komma igång. Många laxfiskar fiskas ofta med flugfiske och det kan vara roligt att kunna fånga dessa på egen hand. Det här är grunderna till flugfiskeNär du ska hålla på med flugfiske är det linan som spelar väldigt stor roll.

Allt du behöver veta om vinterfiske
  • 18 Oct, 2022

Även på vintern fungerar det utmärkt att fiska, då kallas det för vinterfiske. Pimpel som det också heter, ser lite annorlunda ut från vanligt fiske. När du pimplar så gör du ett hål i isen men hjälp av en isborr. Sedan använder du dig av ett pimpelspö och med rätt teknik kan du dra upp riktigt stora fiskar även på vintern. När du pimplar så ska du veva ned linan i hålet som du gjort med hjälp av isborren, sedan drar eller “vickar” du sakta fiskespöt upp och ned hela tiden.

Bete vid flugfiske
  • 17 Sep, 2022

Flugfiske är en typ av sportfiske som bedrivs med hjälp av en fiskefluga. Detta är ett vanligt bete vid flugfiske. Det är en spännande variant av fiske som kan utföras i en variation av vatten. Poängen med flugfiske är att fiskeflugan ska imitera fiskens naturliga föda och därför kommer den i en rad olika mönster som imiterar den insekt (eller fisk) som fisken man vill fånga äter för tillfället. Linan som betet sitter fast i är minst lika viktigt som betet då den fungerar som kastvikt när du fiskar med fluga.

En guide till att välja flugfiskespö
  • 12 Aug, 2022

Att fiska flugfiske är något av det roligaste man kan ägna sig åt som hobby. Även om det är något av en konst att lära sig den här typen av fiske till perfektion så finns det två grundbultar som man kan bygga sin utveckling på. Den första delen handlar om att välja rätt flugfiskespö. Spöet ska för det första väga lätt i handen. Ett spö av den här typen ska nämligen hanteras ungefär som ett lasso.

Att välja tafs till flugfiske
  • 07 Jul, 2022

Om du ska få ut så mycket som möjligt av ditt flugfiske är det viktigt att du väljer en bra tafs. Det finns tafs till flugfiske som är anpassade för just detta. Det tillsammans med bra fiskespön kommer göra din upplevelse så mycket roligare. Det bästa är om du vet vilken typ av vatten du ska fiska i och vilken typ av art du ska fiska efter. Då kan du anpassa ditt val efter det.

Fiskeväska, en mångfald variationer
  • 08 Nov, 2021

Att lägga ner lite tid vid val fiskeväska, som passar dig, är värt besväret. Det finns ett stort utbud. Det finns stora modeller för båtfiske och mindre modeller som är lätta att ha med även vid fiskning från land. Det finns också modeller i form av ryggsäckar som underlättar din rörlighet när du flyttar på dig. Vissa har fiskeboxar inuti och andra fyller du själv. Många modeller är anpassade till olika fisketekniker.

Vad behöver du för flugfiske utrustning
  • 04 Oct, 2021

Det är inget ovanligt att man har flugfiske som hobby, det är både underhållande, stressfritt och avkopplande. Men som med alla sporter och äventyr gäller det att du har rätt utrustning. Flugspöt är en självklarhet, men viken typ man behöver kan variera beroende på var man har tänkt sig att fiska och framförallt hur stora fiskar man har tänkt att fånga. Så vad mer för flugfiske utrustning kan du tänkas behöva?

Flugfiske online - tips om produkter för fiskeresan utomlands
  • 01 Sep, 2021

Flugfiske kan se väldigt svårt ut, men med lite övning blir du snart bättre och flugfisket blir dessutom roligare. Det vanligaste är att man fiskar laxfiskar som lax, röding, regnbåge, harr och öring med fluga, men med rätt teknik och utrustning går det att fånga i stort sett vilken fisk som helst. När du väl har mästrat tekniken är det dags att fixa den bästa utrustningen för flugfiske online. Rätt utrustning till ditt flugfiskeFlugutrustningar är klassade efter linans vikt mellan 3-12, där klass 3 är lättast och klass 12 är tyngst.