Flugfiske online - tips om produkter för fiskeresan utomlands

  • 01 Sep, 2021
En man som fiskar

Drömmer du om att åka utomlands och fiska? Då kanske du vill ta med dig din egen fiskeutrustning? Det är inte bara Sverige som bjuder på fantastiska fiskevatten och upplevelser utan de finns över hela världen. Om du älskar flugfiske är till exempel Tyrolen i Österrike ett mycket bra val. Du hittar mycket utrustning till flugfiske online och kan förbereda dig på bästa sätt.

Hitta allt du behöver till flugfiske online

Först och främst bör du göra en lista på de saker som du vill ha med dig. Om du åker till en välkänd fiskeort finns det säkerligen saker att hyra. Många föredrar dock att ta med sig sina egna saker på resan. När du flugfiskar kan det till exempel vara svårt att ta sig till sjön via bilen. Därför bör du överväga att ta med dig en bra cykel som du kan använda under resan. Rock Machine tillverkar snygga och funktionella cyklar som passar perfekt i svår terräng.

Glöm inte kläderna

När du ska ut och fiska är det viktigt att du har passande kläder som håller dig torr. Du bör investera i ett par vattentäta kängor och ett par vadarbyxor. Speciellt om du ska flugfiska och då gå ut en bit i vattnet. Tänk även på att packa ner varma tröjor och en hatt så du klarar dig i regnet. Du vill inte behöva avbryta en fisketur i förtid på grund av att du inte hade rätt kläder. Du kan även kombinera fisket med en annan typ av resa. Om du till exempel ska göra en hårtransplantation i Turkiet kan du även kombinera det med lite fiske. Du kan fiska lite större fiskar i området runt Marmaris.

Så gör du med dina fiskespön

Om du vill ha med dig egna fiskespön på resan måste du alltid kolla upp med flygbolaget hur de ska fraktas. Normalt måste du checka in dessa som speciellt bagage och hämta upp dem på rullbandet. Du hittar många spön för flugfiske online som kan passa.

Anpassa utrustningen efter fisken

Något som du också måste tänka på är att anpassa utrustningen efter den typ av fisk du ska fiska. Om du exempelvis vill fiska marulk måste du ta med dig trål och garn. Om du är nybörjare på fiske bör du först kolla upp vilken typ av utrustning som används innan du gör en packlista. På så sätt är det störst chans att du får fiskelycka när du väl befinner dig på resan. Du kan även behöva ha med dig flera sorters spön om du ska fiska många olika sorter.

Handla allt för flugfiske online

Istället för att behöva åka runt till olika fiskeaffärer kan du handla allt du behöver online. Om du vill flugfiska hittar du all utrustning i vår onlinebutik. Då kan du sitta och klicka hem det du behöver i lugn och ro. Du behöver inte heller anpassa dig efter några öppettider. Dessutom är det stor chans att du hittar den utrustning som inte finns i dina lokala butiker.