Flugfiske online - tips om produkter för fiskeresan utomlands

  • 01 Sep, 2021

Piha, jossa kasveja ja pöytä.

Flugfiske kan se väldigt svårt ut, men med lite övning blir du snart bättre och flugfisket blir dessutom roligare. Det vanligaste är att man fiskar laxfiskar som lax, röding, regnbåge, harr och öring med fluga, men med rätt teknik och utrustning går det att fånga i stort sett vilken fisk som helst. När du väl har mästrat tekniken är det dags att fixa den bästa utrustningen för flugfiske online.

Rätt utrustning till ditt flugfiske

Flugutrustningar är klassade efter linans vikt mellan 3-12, där klass 3 är lättast och klass 12 är tyngst. Många av dagens tillverkare säljer hela sett eller så kan du plocka ihop ett eget set som passar dig. Fler och fler köper idag utrustningen till flugfiske online då man slipper stressen av andra i butiken och du kan välja utrustningen i lugn och ro. Om du inte vet vilken utrustning som krävs för till exempel sportfiske kan du alltid fråga experterna i nätbutiken.

Till skillnad från “vanligt” fiske så använder man inte rullen i själva kastet. Rullen används, förutom att förvara linan, till att bromsa stor fiskar som sticker i väg med linan. Rullen skall ha samma klass som övriga utrustningen. Flugorna är också av stor vikt vid flugfiske, även om de inte väger så mycket.

Första gången du handlar utrustning till flugfiske online

Om du aldrig har handlat utrustning till flugfiske på nätet tidigare är det dags att prova. Det är mycket smidigare och enklare än att ta sig till en butik. Dessutom är utbuden större då online-butiker inte begränsas av storleken på samma sätt som vanliga butiker. Dessutom får du dina beställningar hemskickade vilket underlättar om du inte har tillgång till bil och vill köpa ett nytt flugfiske-set. Förutom bra utrustning, är det en fördel om du använder solglasögon vid flugfiske för att skydda ögonen.

När du kastar med fluga är det linan som agerar som kastvikten på grund utav flugan inte väger så mycket. Man kastar linan fram och tillbaka ett antal gånger i luften och släpper samtidigt ut mer och mer lina tills du kastar ut flugan i vattnet. Om du inte får napp kan du trösta dig med att det finns det gott om spelsidor som har olika fiskespel.

Bästa platserna för flugfiske i Sverige

Vill du ta ditt flugfiske till nästa nivå finns det gott om möjligheter till underbara upplevelser i Sverige. Det är väldigt vanligt att man låter sitt intresse för flugfiske styra vart man åker. Det finns gott om vackra platser för flugfiske över hela landet. Men glöm inte att köpa din utrustning för flugfiske online. I Norrland finns de mest kända flugfiskeplatserna. I Västerbotten finns vackra Ängstugans fiskecamp dit många vallfärdar varje år.

Lite längre söderut finns Idsjöströmmen där det är utmärk att fiska harr på den 1,5 km långa sträckan i Gimån. Här finns det även utomordentlig chans till fångst. Andra populära destinationer är Dalälven och Kramen.